Sve što je dogovoreno sa srednjom školom iz Zrenjanina pre mesec dana je uspešno realizovano danas. Lepo kaže rečenica izgovorena u Vlasotincu: „Kada dobri ljudi idu na akciju vreme je uvek lepo“. Tako i bi. Po kiši i magli smo napustili Sokobanju a na Rtnju raj.

U naselju Rtanj su nas sačkali prijatelji iz Zrenjanina, iz srednje hemijske škole. Na akciji su učestvovala 5 planinara iz PD „Oštra Čuka“ i 55 učenika i profesora srednje hemijske škole iz Zrenjanina. Ukupna dužina staze je 16 km a relativna visina oko 900 metara.
Akcija je startovala u 9 časova iz naselja Rtanj (640 mnv), po toplom vremenu smo uz male poteškoće osvojili vrh Babu (oko 900 mnv) i nakon pauze od 20-tak minuta smo krenuli u osvajanje kupe Šiljak. Sunce i vetar su se smenjivali sve vreme da bi nas na vrhu sačekala zaleđena kapela. Vrh Šiljak (1565 mnv) je osvojen u 12:15 časova. Sa vrha se pružao lep pogled ka Tupižnici, Devici, Ozrenu, Svrljiškim planinama, Jastrepcu, Bukoviku, Kučaju, Velikom Kršu, Stolu i Deli Jovanu. Najdominantnija planina sa vrha je bila Stara planina koja je bila prekrivena snegom. Nakon zajedničke fotografije i ručka uputili smo se nazad ka naselju Rtanj. U naselju smo bili u 14 časova. Zahvaljujem se drugarima iz Zrenjanina na lepo provedenom danu. I naravno, vidimo se ponovo!!!

Na vrh