Dan dece, prvi put se desilo da se istog dana održe Eko – festival i naša planinarska akcija. Na našoj akciji je učestvovalo 120 planinara, od toga 80 predškolaca iz Negotina i Sokobanje. Vreme za akciju je bilo idealno, svuda oko nas je padala kiša dok smo mi sve vreme hodali po suvoj stazi. Na akciji je učestvovalo 15 planinara iz našeg društva.

Akcija je startovala ispred vrtića, akciju je otvorila direktorka PU „Bucko“ Snežana Kovanović i predsednik opštine Dimitrije Lukić. U 10h smo krenuli i nakon kraćeg vremena smo se pridružili Eko – festivalu. Za razliku od malih „ekologa“ mi smo se uputili ka Banjici i Popovici. Vrh je osvojen u 11:30h, na vrhu su mališani bili upoznati sa okolinom a novina ovog puta je bilo predavanje Miloša Imširovića o gmizavcima i vodozemcima iz ovog podrućja, što je kod dece izazvalo veliku pažnju. Nakon polučasovnog zadržavanja na vrhu, mala ekspedicija se uputila nazad ka Sokobanji.
U vrtiću nas je sačekao izvanredan pasulj, gde smo se svi zajedno podsetili predškolskih stolica i limenih tanjirića. U 15:30h je zatvorena akcija ispred zavičajnog muzeja gde su podeljene zahvalnice i gde je Mirjana Nikolić, predstavnica Udruženja mladih animirala mališane.
Hvala PU „Bucko“ na lepo organizovanoj akciji, predsedniku opštine, OTK Sokobanja, Udruženju mladih, Milošu Imširoviću na izuzetnom predavanju i svim našim mališanima – planinarima i njihovim roditeljima koji su proveli lep dan sa nama. Nastavljamo tradiciju!!! Planinarski pozdrav!

Na vrh